Servicemenu

Samen overheidscommunicatie verbeteren!

Nieuwsbrief #3

Welkom, bij de derde nieuwsbrief van Bouwen aan Brieven!
Zo eind januari, een nieuwe selectie van interessante ontwikkelingen rondom het project Bouwen aan Brieven. Een e-participatieproject wat begrijpelijke taal levert, meer vertrouwen van de burger, een luisterend oor en een 7 voor dienstverlening. Voor meer informatie over de precieze inhoud van het project en alle mogelijkheden, verwijzen wij u door naar de website of de informatiebrochure.

Webtrainingen

Lex Slaghuis heeft de afgelopen periode meermaals een webtraining gegeven. Bij een webtraining wordt het Bouwen aan Brieven platform gedemonstreerd en een voorbeeld uitgewerkt. De trainingen zijn druk bezocht, onder andere DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs), de gemeente Utrecht, de gemeente Apeldoorn en de gemeente Heemskerk hebben de training gevolgd en zijn klaar om te beginnen of zijn reeds begonnen. De volgende webtraining waar u zich voor kunt aanmelden vindt plaats op 14 februari.

Wist u verder dat?

  • De gemeente Apeldoorn inmiddels gestart is met Bouwen aan Brieven.
  • De gemeente Groningen druk is met de voorbereidingen.
  • De gemeente Utrecht via de hogeschool van Arnhem en Nijmegen een stagiaire heeft geregeld die het Bouwen aan Brieven project gaat leiden.
  • De HAN heeft hiervoor een oproep gedaan in onze eerste nieuwsbrief van 16 juni 2010.
  • De gemeente Breda een tweede ronde Bouwen aan Brieven start
  • De gemeente Lisse ook hun P&O brieven intern gaan verbeteren.
  • De Sociale Verzekeringsbank (SVB), de gemeente Bladel en de gemeente Rijswijk ook interesse hebben in Bouwen aan Brieven.

Ervaringen gemeente Ede

De stagiaire Liesbeth van de gemeente Ede kijkt erg tevreden terug op haar stage bij de gemeente Ede, waar het project Bouwen aan Brieven deel van uit maakte. “ Het project kwam traag op gang, maar toen we eenmaal op stoom waren, stroomde de reacties binnen. Elke burger was positief kritisch en zeer betrokken. Onze brieven zijn gemiddeld verbeterd in waardering van een 6.5 naar een 8.2” . Wilt u de evaluatie lezen die Liesbeth heeft geschreven en zij ook de leerpunten heeft benoemd? Volgende week heeft zij haar evaluatie voltooid en deze wordt dan ook op de website bouwenaanbrieven.nl geplaatst.

Twittermodule

Het Bouwen aan Brieven platform is ook in ontwikkeling. Op basis van dezelfde technologie wordt een Twittermodule ontwikkeld. Wederom een slimmer manier om met burgers samen te werken. De gemeente Lisse, één van de Bouwen aan Brieven pioniers, gaat als eerste met deze interactieve Twitter tool experimenteren.

Tarieven & contact

Per 1 mei wordt het Bouwen aan Brieven platform een betaalde dienst, omdat dan de financiering vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties eindigt. Wilt u weten wat de tarieven zijn als u project niet voor 1 mei is afgerond of u na 1 mei pas wil starten neem dan contact op met Lex Slaghuis. Dit kan via het contactformulier op de website of bel op +31 (0) 20 716 39 63. U kunt zich bij Lex ook aanmelden voor het Bouwen aan Brieven platform, de webtraining en meer informatie verkrijgen over de nieuwe Twittermodule.

Dit bericht is geplaatst in News. Bookmark de permalink . Trackbacks en Reacties zijn beide tijdelijk gesloten.