Servicemenu

Samen overheidscommunicatie verbeteren!

Nieuwsbrief #6

Beste Lezer,

Wederom een gloednieuwe Bouwen aan Brieven nieuwsbrief! In deze nieuwsbrief brengen we je graag op de hoogte van een aantal nieuwe ontwikkelingen rondom het product Bouwen aan Brieven: de leukste methode om via internet snel en gemakkelijk burgers en specialisten te betrekken bij het verbeteren van standaard brieven en documenten. In deze nieuwsbrief vertellen we je graag meer over:

• Lancering Bouwen aan Brieven bij de gemeente Rotterdam & Den Haag
• Samenwerking met de gemeente Den Haag voor technische optimalisaties
• Lancering website Tweetpro.nl: de nieuwste eParticipatie app voor overheid.

Lancering Bouwen aan Brieven bij de gemeente Rotterdam en de gemeente Den Haag

Op 16 april werd Bouwen aan Brieven gelanceerd op de website van de gemeente Rotterdam (zie: website Rotterdam). Vanuit de afdelingen Gemeentebelastingen en Publiekszaken zijn in totaal zes brieven online gezet die beoordeeld en geëvalueerd kunnen worden door de inwoners van de gemeente Rotterdam. Het project dat door de gemeente ‘Bouwen aan betere Tekst’ wordt genoemd zal ongeveer 2/3 maanden duren, afhankelijk van de hoeveelheid feedback die binnenkomt. Na deze periode zal alle feedback worden gebruikt om de brieven te verbeteren en te herschrijven. Op 17 april startte tevens de gemeente Den Haag met een nieuwe ronde Bouwen aan Brieven. Een drietal nieuwe brieven staat nu online ter evaluatie (zie: website Den Haag).

Technische optimalisaties in samenwerking met de Gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag financiert een aantal technische optimalisaties voor het product Bouwen aan Brieven. De belangrijkste optimalisatie is dat de rapportage van feedback (reacties en enquête-resultaten) nog gebruiksvriendelijker wordt. Gemeenten kunnen met deze optimalisatie gemakkelijker feedback-data pér brief exporteren naar zowel .csv-formaat als .pdf-formaat. Uit de praktijk blijkt dat brieven vaak worden aangeleverd vanuit verschillende afdelingen die elk verantwoordelijk zijn voor de verbetering van hun eigen brieven. De optimalisering maakt het mogelijk om de feedback-data pér brief snel en gemakkelijk door te sturen naar de verantwoordelijke afdeling.

Lancering Tweetpro.nl: de nieuwste eParticipatie app voor overheid!

Wikiwise, het bedrijf achter Bouwen aan Brieven lanceert de website van hun nieuwste eParticipatie product: Tweetpro.nl. Met Tweetpro kan binnen enkele minuten een Twitter-dialoog opgezet worden op een overheidswebsite. Dit dialoog is transparant voor iedereen en open voor iedereen. De applicatie stelt burgers namelijk in staat om zowel met als zonder Twitter-account te participeren. De technologie van Tweetpro leent zich uitstekend voor het opzetten van eParticipatie trajecten binnen overheidsorganisaties. Door het opzetten van een Tweetpro-dialoog kunnen overheidsorganisaties:

• inzicht verkrijgen in wat er onder burgers leeft;
• ideeën verzamelen van burgers;
• opinies peilen onder burgers;
• burgers betrekken bij beleidsontwikkeling.

Voor informatie over Bouwen aan Brieven en Tweetpro kunt u contact opnemen met Paul Beentjes, product manager Wikiwise (Zie: website). Volg Bouwen aan Brieven en Tweetpro nu ook op Twitter!

Dit bericht is geplaatst in News. Bookmark de permalink . Trackbacks en Reacties zijn beide tijdelijk gesloten.