Servicemenu

Samen overheidscommunicatie verbeteren!

Nieuwsbrief #7

Beste Lezer,

De laatste Bouwen aan Brieven nieuwsbrief was alweer een tijdje geleden, dus het is tijd voor een nieuwe update! Wat zijn de laatste ontwikkelingen rondom Bouwen aan Brieven?

In deze nieuwsbrief vertellen we je graag meer over:

  • Bouwen aan Brieven in Rotterdam, Den Haag en Utrecht
  • Bouwen aan Beleid:  interactieve beleidsvorming
  • Tweetpro: Twitter & burgerparticipatie

Bouwen aan Brieven in Rotterdam, Den Haag en Utrecht

Gemeente Rotterdam: meer dan 1000 waarderingen en 180 reacties

De gemeente Rotterdam (afdelingen gemeentebelastingen en publiekszaken) maakte het afgelopen jaar gebruik van Bouwen aan Brieven en vroeg aan haar burgers feedback op standaardbrieven zoals “Verlopen paspoort”, “Bezwaar parkeerbelasting”, “Voorwaarden verkrijgen Nederlanderschap” en “Inschrijven gemeentelijke basisadministratie”. De gemeente Rotterdam kreeg voor dit project meer dan 1000 waarderingen en 180 reacties binnen. Met al deze feedback kon de gemeente de brieven verbeteren op aspecten zoals taalgebruik, structuur, inhoud en stijl. Brieven die aan het begin van het project werden beoordeeld met een onvoldoende, werden na het project beoordeeld met een dikke voldoende!

Gemeente Den Haag: nieuwe ronde Bouwen aan Brieven

De gemeente Den Haag startte onlangs een nieuwe ronde Bouwen aan Brieven. Met de ontvangen feedback worden de brieven nu verbeterd. Op de website van de gemeente Den Haag zie je tevens het overzicht van brieven die in voorgaande jaren zijn verbeterd: http://www.denhaag.nl/home/bewoners/betere-brieven.htm

Gemeente Utrecht: Werken aan Websites

De gemeente Utrecht startte het project Werken aan Websites. In plaats van brieven vraagt de gemeente Utrecht feedback op teksten die op de gemeente website staan. Het project loopt op dit moment nog en wordt binnenkort afgerond.

Bouwen aan Beleid: interactieve beleidsvorming

We zijn nog op zoek naar gemeenten die Bouwen aan Brieven willen gebruiken voor interactieve beleidsvorming: Bouwen aan Beleid. Dit betekent dat je als gemeente de Bouwen aan Brieven tool kunt gebruiken om samen met burgers aan beleid te werken. Welke gemeente vindt het interessant om hiermee aan de slag te gaan?

Tweetpro: Twitter & burgerparticipatie

Wil je als gemeente Twitter inzetten als nieuw kanaal voor burgerparticipatie? Bekijk dan eens Tweetpro: de nieuwste e-Participatie tool voor overheid. De gemeente Lisse gebruikt Tweetpro bijvoorbeeld om burgers iedere week de gelegenheid te geven om via Twitter vragen te stellen aan de burgemeester en wethouders!  Zie: http://lisse.nl/Def/Praat-en-denk-mee/Twitteruur-Lisse.html

Voor meer informatie over Bouwen aan Brieven en Tweetpro kun je contact opnemen met Paul Beentjes, product manager bij Wikiwise.

Email: paul@wikiwise.nl
Tel: +31 (0) 20 716 39 63

Volg nu ook Bouwen aan Brieven en Tweetpro op Twitter!

Dit bericht is geplaatst in News. Bookmark de permalink . Trackbacks en Reacties zijn beide tijdelijk gesloten.