Servicemenu

Samen overheidscommunicatie verbeteren!

  1. Home >
  2. Organisatie>
  3. Geschiedenis

Geschiedenis

In 2009 heeft het team Vergunningen van de gemeente Zeist een aantal standaardbrieven herschreven door burgers via de website ‘www.zeist.nl’ mee te laten denken.

Op elke brief kwamen tientallen suggesties binnen, samen met de burgers hebben de medewerkers van Zeist een flink aantal brieven aangepast: Een betere gewaardeerde brief (van een 5- naar een 7) met duidelijker taalgebruik tot gevolg.

‘Bouwen aan Brieven’ is in 2009 verkozen tot de top 10 van de beste innovaties op gebied van overheidsdienstverlening. Dit succes heeft er voor gezorgd dat het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties samen met Zeist een project is gestart om deze kennis en kunde voor andere overheidsinstanties beschikbaar te stellen en door te ontwikkelen.

Tevens dingt Bouwen aan Brieven mee voor de European Sector Innovation Award 2011 prijs. Op 1 april is de broncode van Bouwen aan Brieven als open source beschikbaar gesteld. Sinds 1 mei 2011 is Bouwen aan Brieven over gestapt van een gesubsidieerde innovatie naar een commerciële dienst.