Servicemenu

Samen overheidscommunicatie verbeteren!

  1. Home >
  2. Over Bouwen aan Brieven>
  3. Deelnemers>
  4. Zeist: De pionier

Zeist: De pionier

De gemeente Zeist kan worden gezien als de pionier van Bouwen aan Brieven. Na een presentatie over crowdsourcing raakte het hoofd vergunningen en handhaving in 2009 geïnspireerd. Er waren ‘problemen’ met de begrijpelijkheid van de brieven aan de burgers binnen de afdeling. Tijdens deze presentatie ontstond het idee om de brieven op het internet te zetten. Om dit concreet te kunnen maken is er contact gelegd met het bedrijf Wikiwise en zo onstond het project Bouwen aan Brieven. Uiteindelijk is er gekozen om vijf van de meest verzonden bouwvergunningsbrieven te plaatsen en inwoners daar rapportcijfers en suggesties te laten doen om de brieven te verbeteren. Voor de aanpak van de gemeente Zeist en de gebruikte promotiematerialen klik hier.

Deelproject Programma dienstverlening

Na een succesvol verloop van het project bij afdeling vergunning en handhaving implementeert de gemeente Zeist het project nu breder in de organisatie. Bouwen aan Brieven wordt als deelproject binnen het programma dienstverlening van de gemeente Zeist gepast. Afdelingen als de WABO, WMO maar ook interne brieven vanuit de P&O afdeling zullen worden verbeterd met Bouwen aan Brieven.

Bouwen aan Brieven Zeist in de media

Hieronder tref je een kleine selectie van media waarin Bouwen aan Brieven Zeist is verschenen.

Contact

Voor meer vragen over Bouwen aan Brieven in Zeist kunt u contact opnemen met Jasja van Rootselaar, projectleider Bouwen aan Brieven. U kunt haar een e- mail sturen via het contactformulier.